Symptomen > Voor wie is Phystrac


Phystrac is er voor iedereen die last heeft van carpaal tunnel syndroom (CTS) en voor alle artsen en therapeuten die deze aandoening met succes willen behandelen.

 

Wat is het carpaal tunnel syndroom?


CTS is een beknelling van de middelste handzenuw (nervus medianus) vlak boven het polsgewricht. Deze zenuw loopt van de onderarm naar de handen en kan bekneld raken als gevolg van een zwelling in de carpaal tunnel, de ‘buis’ in je pols waar alle pezen en zenuwen doorheen lopen. De carpaal tunnel kan geïrriteerd raken en opzwellen door overbelasting van de hand, polsletsel, of wanneer het lichaam vocht vasthoudt, bijvoorbeeld als gevolg van zwangerschap of ziekte.

Wat zijn de symptomen?


Veel voorkomende symptomen van CTS zijn tintelende, branderige, slapende, gevoelloze of stijve vingers of hand, (naar armen en schouders uitstralende) pijn en krachtsverlies in de hand. De klachten kunnen verergeren bij bepaalde activiteiten. Ook ervaren veel patiënten ’s nachts meer pijn, waardoor zij slecht slapen. CTS kan erg pijnlijk en afmattend zijn.

LEES MEER OVER DE BEHANDELING
 

Wie krijgt carpaal tunnel syndroom?


Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 5 procent (!) van de Nederlandse bevolking lijdt aan CTS. De aandoening komt vaker voor bij (zwangere) vrouwen en onder beroepsgroepen die veel repeterende bewegingen maken met hun handen. Bekende risicogroepen zijn computergebruikers, lopende bandwerkers, kappers, slagers, betonvlechters en kassières.


ZOEK BEHANDELAARLEES ONDERZOEK